Reklam Alanı

Fritzing nedir ve nasıl kullanılır?

frıtzıng nedır ve nasıl kullanılır?


İşletme ve Arduino mikrodenetleyicisinin gelişmesinde, Potsdam Üniversitesi Fritzing adlı çok ilginç bir platform geliştirdi. Fritzing, mühendis olmayan insanlar için açık kaynaklı EDA yazılımıdır. Tasarımcılar, mucitler, hobiler ve eğitimciler için bir prototip oluşturmak ve hatta PCB yapmak için mükemmel bir araçtır.

FRITZINGE GENEL BAKIŞ VE MENÜLER


Sekmeler: Hoş Geldiniz, Breadboard, Şematik, PCB ve Kod, Frtizing üzerinden ana gezinmeyi temsil eder. Hoş geldiniz, en son haberleri içeren ilk sekmedir. Diğer sekmeler kısaca tanıtılacak ve Breadboard sekmesi daha sonra daha ayrıntılı olarak açıklanacaktır.

Breadboard

Bunun Fritzing'de çoğu zaman geçireceğiniz bölüm olduğuna inanıyoruz. Bileşenlerin fiziksel olarak istiflenme hissi veren breadboard (deneysel tahta) görünümüne izin verir.

bread
Şematik

Elektronik grafik oluşturmak için bir araçtır. Bu görünümlerden birinde kullanılan bileşenler ve modüller otomatik olarak diğerlerinde de bulunur ve önemli olan tek şey onlar için özel bağlantılar oluşturmaktır. Bunu manuel olarak yapabilir veya otomatik rota seçeneğini kullanabiliriz.

sch
PCB

Basılı elektronik devre kartı oluşturmak için bir araçtır. Fritzing , Fritzing tarafından tasarlanan plakalar oluşturmamıza izin veriyor.

pcb
Kod

Bu seçenek, kodu yazmanıza ve değiştirmenize ve doğrudan Arduino kartına yüklemenize olanak tanır. Arduino IDE'yi kullandığınız gibi kullanın, kartı ve COM portunu ayarlamayı unutmayın.

code
Yeni Parçaların Takılması
Sağ kenar çubuğu, kullanabileceğiniz tüm modülleri ve bileşenleri içerir. Onları kullandığımız görünümlerden birine çekebilmemiz için kullanıyoruz ve bunları aslında kategorik olarak düzenlenmiş modüller olan bir arama motoru veya kutular kullanarak buluyoruz. Frtizing sınırlı sayıda modülle birlikte gelir, bu yüzden yakında kendinizi genişleme ihtiyacı bulacaksınız. Bireysel ürünler için, Fritzing belgelerini indirmek için bağlantılar bulabilirsiniz, tüm kütüphane GitHub' dan farklı kaynaklar ile indirilebilir. Parçalar açık kaynak kodlu olması sayesinde kolayca kurulabilir. Parça daha sonra, Parça başlığı altındaki sağ menüde bulunabilir.

Inport fritzing part

Frıtzıng nasıl kullanılır?


D13 pimindeki, delikli plaket ve LED'lerde Fritzing'in nasıl kullanılacağını göstereceğiz.

Breadboard'da Fritzing görünümüne girerken, neredeyse her zaman diğer kombinasyonlarda kullanacağınız deney panosunu göreceksiniz, bu yüzden buna dokunmayın. Parça silme düğmesi ile silinebilir veya sağ fare düğmesine tıklayarak çağrılan menüden silinebilir. Yukarıdaki talimatlara göre Fritzing'de zaten delikli plaket panosunu yüklediğinizi ettiğinizi varsayıyorum, bu yüzden parçalara girip delikli plaket yazarak veya benim sekmesine tıklayıp basitçe deney panosu ile pencereye sürükleyeceğiz.

fritzing-korak1
Aynı şeyi LED ışık ve direnç için de yapacağız. Fiziksel olarak yaptığımız gibi onları sürükleyerek deney tahtasına koyacağız.

Fritzing-korak2
Direnç üzerindeki işaretlere göre 220Ω olduğunu görüyoruz, bu yüzden 330Ω olarak değiştirelim. Farenin sol tuşuyla tıklayarak seçiyoruz ve kutu etrafında görünecek (yukarıda gösterildiği gibi). Bu işlem, daha önce kullandığımız Parçalar sekmesinin altındaki Müfettiş sekmesini açacaktır. Aynı sekmede, Özellikler altında - 220Ω direncini 330Ω olarak değiştirin.

Fritzing-inspector
Bu seçeneklerin etkinleştirildiği tüm parçalar için aynı şey yapılabilir. Örneğin, LED'lerin rengini mavi olarak değiştirebiliriz.

Fritzing-korak3
Her iğnenin kendi etiketi vardır, örneğin, fare işaretçisini LED'lerin sağ ayağına (gösterildiği gibi) koyarsanız, anot olarak bir işaret görünecektir, bu da (+) pozitif bir kutup olduğu anlamına gelir. Daha görsel bir taslak elde etmek istiyorsak, sekmeyi tıklayıp başka bir pini breadboard'a sürükleyeceğiz.

Fritzing-korak4
Hala kova diyotunu ve direncini delikli plakete bağlamak zorundayız. Dikey yeşil çizgiler, breadboard bağlantılarındaki çizgileri gösterir. Sol ayak, LED katodu direnç üzerinden GND delikli plaket pinine bağlanmalıdır. Bunu, dirençle uyumlu yeşil noktalardan herhangi birine tıklayarak yapar ve kabloyu GND delikli plaket pininde hareket ettirirken bir tuşa basılı tutarız.

Fritzing
GND olarak işaretlediğimiz varsayılan renk siyahtır, bu yüzden düzeltmeliyiz. Kablonun herhangi bir yerine sağ tıklayın. Tel rengi, ardından Siyah rengi seçin.

Fritzing
Kablonun tam olarak düz gitmesini istemiyorsanız, Windows / Linux'ta Ctrl tuşunu veya OS X sistemlerinde Cmd tuşunu basılı tutun ve kabloyu sağ eğri olarak tutun. Ayrıca, Fritzing çiziminde bir modülü (örn. delikli plaket) taşımayı deneyin ve modüllerin kalıcı olarak bağlı olduğunu göreceksiniz.

Fritzing
LEDleri pinini D13 delikli plaket pinine bağlayalım. Prosedür yukarıdaki adımdaki ile aynıdır, ayrıca kabloyu seçebilir, turuncu hale getirebilir ve bükebiliriz.

Fritzing
Projenin görüntüsü Dosya - Dışa Aktar - ile oluşturulabilir ve formatı seçilebilir.

Fritzing'in temel kullanımını aktarmayı başardığımızı umuyoruz. Bazı modülleri kullanırken sorun yaşıyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin, size yardımcı olacağız. Fritzing ile başarılı çalışmalar dileriz.

FRITZINGI NEREDEN İNDİREBİLİRİM?


Fritzinge ait tüm son sürümleri bu linkten indirebilirsiniz:

Yorum Gönder

0 Yorumlar