Reklam Alanı

Arduino nedir? Arduino UNO Özellikleri


Arduino

Maliyeti düşük, açık kaynak kütüphanesi barındıran ve birçok proje örneğine kolay ulaşılabilen programlanabilir bir geliştirme kartıdır. Arduino’da kullanılan ATMega adı verilen işlemci, güç tüketimi oldukça düşük ve yüksek performanslı bir işlemci olup, yaklaşık 10.000 defaya kadar belleğe yazma ve silme işlemi yapılabilmektedir. Arduino’da kullanılmakta olan programa dili C diline oldukça benzerlik göstermekte ve yeterli düzeyde C dili bilgisine sahip bir kişi kolay bir şekilde kod Arduino için kod yazabilmektedir.

Arduino geliştirme kartına kodlar, Arduino ve bilgisayar bağlantısının bir USB cihazda bağlanması sağlandıktan sonra program üzerinden doğru COM bilgisi seçildiğinde yapılabilmektedir. Arduino’nun kendi üzerinde yer alan analog ve dijital pinleri ile Arduino’ya gelen analog ve dijital sinyalleri edinmek mümkündür. Pinler üzerinde Arduino’ya sensörler ile gelen giriş sinyalleri yardımıyla aynı şekilde bir çıkış sinyali de üretilebilir. Sinyalleri işlemenin getirdiği kolaylıklar sayesinde robot veya çeşitli elektronik devreler az bir maliyetle Arduino sayesinde tasarlanabilmektedir.

Arduino Çeşitleri


Yapılan projenin, amacına ve kullanım yerine uygun birçok türde Arduino çeşidi mevcuttur. Arduino çeşitlerinin arasındaki farklar:
·         Kullanılan işlemci
·         Farklı sayıda bulunan dijital veya analog giriş ile çıkış pinleri,
·         Konektör ve port yapıları gibi farklılar olabilir.
Arduino ve Çeşitleri Nelerdir? | Robotik Kodlama

Arduino UNO


Arduino UNO, bünyesinde ATMega328 işlemcisi bulunan ve diğer Arduino çeşitlerine nazaran daha popüler bir geliştirme kartıdır.
Arduino UNO’nun özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:
·         16 MHz saat frekans bandında çalışan ATMega328 tipi işlemci
·         5 VDC Çalışma Gerilimi
·         7-12V arasında değişen besleme gerilimi
·         Toplamda 6 analog giriş, 14 Dijital G/Çpini (6 tanesi PWM için kullanılabilmektedir.)

·         G/Ç pinleri üzerinden alınan DC akım 20 mA

                   Arduino Uno Board Nedir, Nasıl Kullanılır - Kaizen 4.0

Yorum Gönder

0 Yorumlar